You are currently viewing 3 fantastiske film, der er baseret på bøger

3 fantastiske film, der er baseret på bøger

Mange af verdens bedste film er filmatiseringer af en eller flere bøger, og i artiklen her fremhæver vi 3 af vores favoritfilm(serier), hvor dette gør så sig gældende.

Hvis en historie er tilpas stærk, så fungerer den både som bog og film. 

Det har vi efterhånden set rigtig mange eksempler på, og i de kommende afsnit vil vi fremhæve 3 eksempler på særligt succesfulde filmatiseringer af bøger.

Ringenes Herre

Den episke triologi, hvor vi følger hobitten Frodo Sækkers rejse mod farlige Mordor, hvor den ring, som han har arvet fra sin onkel Bilbo, må og skal destrueres, da den besidder farlige, magiske kræfter, er baseret på bøger af J.R.R. Tolkien.

Både bøgerne og filmene er mageløse og imponerende, hvorfor vi takker ærbødigt for begge dele.

Godfather

Mange anser Godfather-filmene for at være nogle af de bedste film, der nogensinde er lavet, og dette perspektiv indtager vi også!

Filmene er gennem tiden særligt blevet hædret for deres imponerende evne til at skildre miljøer og perioder; derudover er de blevet overdynget med pæne ord omkring skuespillernes præstationer, som er på et uhørt højt niveau.

Hos FilmFreaken.dk er vi lykkelige over, at Francis Ford Coppola skænkede os Godfather-filmene, men vi er også meget bevidste om, at de film udelukkende så dagens lys grundet Mario Puzos roman fra 1970 med navnet Godfather, så ham sender vi også en snes venlige og taknemmelige tanker.

A Beautiful Mind

A Beautiful Mind er en yderst smuk film, der flere gange undervejs trækker tæppet væk under seeren, og som til tider fører til deciderede smerter i mellemgulvet, fordi man føler sådan med hovedkarakteren. 

Filmen er utroligt fint økonomiseret, når det kommer til det fortællemæssige plan, og dette skyldes uden tvivl, at filmen har kunnet tage udgangspunkt i en velopbygget roman fra 1998 af Sylvia Nasar. 

Tak til Lydbølgen.dk

Ovenstående er artikel er produceret i samarbejde med gode folk fra Lydbølgen.dk. Mange tak for hjælpen med udarbejdelsen af artiklen!