You are currently viewing Hvilken Disney-film er ældst?

Hvilken Disney-film er ældst?

I artiklen her dykker vi ned i, hvilken Disney-film der er ældst. Ligeledes kigger vi på, hvilke Disney-film der i den brede befolkning anses som de bedste.

Den ældste Disney-film i spillefilmslængde er en vaskeægte klassiker – Snehvide og de syv Dværge.

Filmen, der baserer sig på et brødrene Grimm-eventyr, fik premiere tilbage i 1937 og blev en rigtig stor succes, hvilket bevirkede, at Disney fik blod på tanden og i en periode efterfølgende udsendte nærmest en film hvert år.

I den periode fik en række andre klassikere premiere, blandt andet Pinocchio (1940), Dumbo (1941) og Bambi (1942).

Når man læser ovenstående, får man nærmest indtryk af, at alt, hvad Disney rørte ved i denne periode, blev til guld, men det var faktisk ikke helt tilfældet. 

I 1940 udsendte Disney nemlig den prætentiøse Fantasia, som i sin samtid blev lidt af en fiasko. Siden da har denne film dog opnået kultstatus, så i dag bliver filmen ikke længere betragtet som en fiasko, men det gjorde den altså, da den kom ud.

Hvilke Disney-film er bedst?

Langt de fleste af os er opvokset med Disney-film og har et meget specielt forhold til mange af disse. Derfor er der også rigtig mange holdninger til, hvilke Disney-film der er bedst.

Det kan derfor være en decideret hvepse-rede at begynde at diskutere, hvilke Disney-film der er bedst.

Hos Filmfreaken er vi lidt nogle bangebukse, hvorfor vi ikke tør lægge hånden på kogepladen og præsentere vores top3 over de bedste Disney-film.

Til gengæld tør vi godt videreformidle IMDb’s top3, der baserer sig på tusindvis af brugerstemmer, hvorfor vi gætter på, at denne top3 afspejler flertallets holdning.

I skrivende stund er deres top3 som følger:

  1. Løvernes Konge
  2. Alladin
  3. Skønheden og Udyret.

Det er ikke sikkert, at din top3 ser lige sådan ud, men du vil sikkert anerkende, at de 3 ovenstående film er helt fantastiske, for det er langt de fleste Disney-film jo.