You are currently viewing Hvilke serier har vundet flest emmyer?

Hvilke serier har vundet flest emmyer?

I artiklen her kigger vi nærmere på, hvilke tre serier der har haft mest succes til Emmy Awards.

Lige om lidt dykker vi ned i, hvilke tre serier der har høstet flest ’emmyer’ til Emmy Awards, men inden vi når så langt, tænker vi, at en ultrakort redegørelse for, hvad Emmy Awards egentlig er, vil være på sin plads.

Hvad er Emmy Awards?

Emmy Awards er en amerikansk tv-pris, der gives til de bedste tv-produktioner i en angiven tidsperiode, for eksempel i løbet af det seneste år.

Emmy Awards anses for at være det samme for TV og streaming-serier, som Grammy Awards anses for at være for musik, og Tony Awards for teaterkunst.

De tre mest vindende TV-serier og -formater

Emmy Awards blev for første gang afholdt i 1949 og afholdes stadigvæk en gang årligt den dag i dag. 

I løbet af de mange år, hvor Emmy Awards er blevet afholdt, er de tre TV-serier og -formater, der har høstet flest priser på nuværende tidspunkt følgende: 

  • Saturday Night Live (1975-nu)
  • Game of Thrones (2011-2019)
  • Fraiser (1993-2004).

Du har sikkert allerede inde i dit hoved gættet på, hvilken af ovenstående TV-serier og -formater, der har høstet allerflest emmyer.

Hvis du gættede på Saturday Night Live, kan du godt hæve armene over hovedet, for så gættede du sgu rigtigt. 

Sketch-showet, som næsten alle store komikere på et tidspunktet har været en del af, har nemlig i skrivende stund høstet hele 86 Emmy-statuetter.

Næstflest er høstet af Game of Thrones, der står noteret for 59, mens Fraiser står noteret for 37.

Tak til Eltjek24.dk

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med de gode folk fra Eltjek24.dk, der blandt andet vejleder danskerne omkring, hvordan de kan få billig el.