You are currently viewing Hvor mange “Min søsters børn”-film er der lavet?

Hvor mange “Min søsters børn”-film er der lavet?

“Min søsters børn” er en filmserie, der er produceret i fire generationer, hvilket vil sige med fire forskellige hold af skuespillere. Hvor mange film der er lavet i de forskellige generationer, kan du blive klogere på i denne artikel, hvor vi også regner os frem til, hvor mange film der er lavet alt i alt inden for “Min søsters børn”-universet.

For mig er filmene i første generation af “Min søsters børn” decideret ikoniske. Jeg husker tydeligt, hvordan min søster og jeg altid målrettet søgte efter film i denne serie, når vi en sjælden gang fik lov at leje film i videokiosken, og når det lykkedes os at finde frem til en film i serien, blev vi aldrig skuffede.

Axel Strøbye og resten af holdet i første generation leverede nemlig gang på gang varen. 

Derfor sidestiller jeg også første generation af min søsters børn med Lille Per-filmene – også selvom “Min søsters børn”-filmene måske ikke nogensinde har opnået samme popularitet som filmene om Per og resten af hans familie. 

Hvor mange oprindelige “Min søsters børn”-film findes der?

Den allerførste “Min søsters børn”-film blevet udgivet i 1966. 

Herefter blev der lavet tre yderligere, som tilfører første generation, der derfor alt i alt består af fire film. 

Herunder følger en punktoversigt over disse film, hvor udgivelsesårene fremgår:

 • Min søsters børn – 1966
 • Min søsters børn på bryllupsrejse – 1967
 • Min søsters børn vælter byen – 1968
 • Min søsters børn når de er værst – 1971

Hvad med de andre generationer?

Som sagt er “Min søsters børn”-filmene i alt produceret i fire generationer. I det følgende kan du blive klogere på, hvilke og hvor mange film de forskellige generationer består af.

Anden generation

 • Min søsters børn – 2001
 • Min søsters børn i sneen – 2002
 • Min søsters børn i Ægypten – 2004.

Tredje generation 

 • Min søsters børn vælter Nordjylland – 2010
 • Min søsters børn alene hjemme – 2012
 • Min søsters børn i Afrika – 2013.

Fjerde generation

 • Min søsters børn og guldgraverne – 2015.

Hvor mange film i alt?

Derfor er der i alt – i hvert fald på nuværende tidspunkt – lavet 11 “Min søsters børn”-film. 

Tak til biopejs-eksperten.dk

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med biopejs-eksperten.dk. Mange tak for hjælpen med artiklen!